Permanent makeup

Hvem passer permanent makeup for?

Permanent makeup passer for alle personer over 18 år. Flertallet av de som ønsker seg permanent makeup på øyenbryn, ønsker som regel dette for en enklere hverdag, med ferdig fiksede naturlige bryn.

Det passer for de fleste alt fra de som ønsker å slippe tegne på bryn hver morgen, til de med manglende hårvekst på bryn, eller andre sykdommer som forsaker mindre eller ingen bryn.

Hvordan foregår behandlingen?

Når klienten kommer til avtalt behandling ønsker vi at det fylles ut et klientkort. Deretter vil det påføres en bedøvelseskrem som skal virke i Ca. 30 minutter.

Deretter tegner vi opp konturen av brynene med blyant, slik at behandler og klient kan bli enige om ferdig resultat. Vi ønsker at klienten godkjenner opptegnet resultat, så resultatet blir slik de ønsker. Deretter vil vi se på fargealternativer sammen, så vi finner fargen som vil passe deg best.

I en ny behandling av permanent makeup vil det inngå 1-2 refill i prisen. Disse må brukes innen 4-12 uker hver.

Disse refillene er inkludert fordi det er levende vev vi jobber med og vi kan aldri garantere hvor godt pigmentene sitter på hver klient etter kun en utført behandling. Det ferdige resultatene er ikke endelig før de to inkluderte refillene.

Når kan ikke behandlingen utføres?

 • Hvis du er under 18 år
 • Hvis du er gravid
 • Ammende (må vente minst 10.timer med å amme igjen etter endt time)
 • HIV, Hepatitt og andre overførbare sykdommer
 • Ved åpne sår i tatoveringsområdet (kviser, eksem, infeksjon, allergier, andre hudirritasjoner)
 • Ved alvorlig sykdom ber vi om bekreftelse fra lege før eventuell behandling
 • Ved betennelse/sykdom på øyet kan vi ikke utføre permanent makeup eyeliner
 • Ved pmu av eyeliner kan du ikke ha vippeextentions – disse må eventuelt fjernes før behandling
 • Ved pågående infeksjon/feber etc ber vi deg vente med å komme til behandling til du er helt frisk igjen

HUSK – Vi utfører kun permanent makeup på frisk hud. Er du usikker på om du kan få gjennomført behandling, ber vi deg om å ta kontakt i forkant av timen.

Hvor lenge varer det?

Dette varierer fra person til person ut ifra klientens hudtype, det kommer også an på hvor mye du sol deg, er i klorvann, hvis du anvender hudpleieprodukter som har eksfolierende effekt osv.

Du kan ta utgangspunkt i en varighet på ca. 2-5år, men vi anbefaler en oppfriskning etter ca. ett års tid.

Permanent makeup

Etterbehandling

Generelt:

Pigmentene vil umiddelbart fremstå som kraftig og «sminket», men vil reduseres med 40-60% i løpet av de første 4-10 dagene. Pigmentene kan falle av i små flak, disse skal IKKE plukkes vekk! Synes du fargen ser sterk ut ved nylig utført arbeide, så ta det helt med ro.

De fleste blir litt skuffet når de ser hvor lite farge som sitter igjen i huden etter første behandling. Det følger imidlertid med 1-2 refill med på en ny behandling, og etter siste refill er tatt vil du kunne se det ferdige resultatet.

Permanent makeup vil oppføre seg som et sår etter behandlingen, og skal behandles deretter for å unngå komplikasjoner.

Unngå:

 • Unngå å ta, plukke eller klø på det behandlede området. La tatoveringen få være i fred. Skorper skal IKKE pelles på, da dette kan påvirke sluttresultatet
 • Unngå sollys/solarium (bleker pigmentene) de første 4 ukene
 • Badstue, basseng o.l. skal unngås de første 10-14 dagene
 • Moderat/hard trening den første uken etter behandling
 • Unngå sminke på de pigmenterte områdene de første dagene etter behandling

Etterbehandlingsprodukter:

For best mulig resultat anbefaler vi på det sterkeste å anvende balm micro til etterbehandling. Vi anbefaler å bruke balm micro den første måneden etter pigmentering hos oss, dette for å oppnå best mulig resultat.

Balm micro er utviklet for å ta vare på og beskytte huden etter mikropigmentering. Det hjelper den naturlige regenereringen av huden, fukter og holder pigmentene stabile.

Bestill permanent makeup time